fbpx

Comprar peix fresc online: què cal tenir en compte.

Arriba un dia que ens animem i decidim per primera vegada comprar peix fresc online en alguna de les peixateries online que s’hi dediquen. Ens fixem en la seva web i les fotos, però és obvi que no podem refiar-nos només d’això. La principal desventatja d’una peixateria online és que el peix no es pot olorar, veure ni tocar. Com hem de decidir, doncs, la nostra compra?

Peix de proximitat o peix de tot arreu

El primer que cal veure és què ens ofereix aquesta peixateria online. Si hi podem trobar més de 50 referències de peix i marisc, gairebé segur que treballa amb peix del mercat central (Mercabarna). No hi ha cap llotja a Catalunya que pugui oferir regularment aital diversitat.

Si per contra ofereix màxim 25-30 referències, podem estar segurs que el peix i marisc que venen és de llotges catalanes.

Comprovar el pes

Comprar peix fresc online representa un gest de confiança molt gran del consumidor vers el peixater, ja que aquest li ha d’oferir el peix que anuncia i al pes que li correspon. Això és molt important en el cas de peixos i cefal·lòpeds, espècies que tenen mermes que poden arribar al 50%. Qualsevol dubte que pugui sorgir s’ha de poder explicar al moment.

Això sí, en mariscos no ha d’haver-hi cap dubte. El pes d’un kg d’escamarlans o d’ostres ha de ser 1 kg exacte. Sinó és així, preguntem sense cap por què ha passat amb la manca de pes.

Parla amb el peixater/a

Una botiga online pot ser molt atractiva a nivell visual, però sempre serà necessari tenir un canal d’atenció directe amb el peixater o peixatera. Per això és molt important que abans de fer qualsevol compra, puguis parlar-hi ja sigui per telèfon o via whatsapp. Resol els dubtes que tinguis abans de fer qualsevol compra.