fbpx

Comprar online ostra del Delta de l’Ebre?

On és produeix la ostra del Delta?

La ostra es produeix actualment en la badia dels alfacs i del Fangar. Es cultiva en tubs submergits que se situen en zones amb una gran presència de fitoplàcton. El seu creixement va de l’any i mig als dos anys i té un gust entre dolç i salat degut a la barreja d’aigua dolça del riu Ebre i el salat del Mediterrani.

Quina és la ostra més bona?

Generalment la fama se l’ha endut la ostra francesa, sobretot la de la zona de Marennes o de Buzigues. Però té la mateixa qualitat la ostra del delta i la francesa? la resposta és un rotund sí. Només un fet objectiu: actualment el 80% de la producció de la ostra del delta se’n va cap a França. I si considerem que a França són els reis del seu consum, amb prop de 100 milions de tones anuals, no cal dir que la ostra del delta és una ostra de qualitat suprema.

Quina és la temporada de la ostra?

Generalment els mesos de fred, entre el setembre i abril (els mesos amb r). A l’estiu també se’n poden trobar, però no tenen la mateixa qualitat. Al ser un producte tan fresc que es cull i es consumeix viu, les ostres millor si són de proximitat. Millor deixar-les reposar uns 2 o 3 dies des que són collides, ja que la carn serà mès gustosa.

Com s’obre una ostra?

No cal dir que les ostres es poden menjar de moltes maneres. Però si volem gaudir-les en cru, la millor manera d’obrir-les és la següent:

1-Agafeu un ganivet ben doble i esmolat. Els típics ganivets curts i en punxa no són generalment els més adequats. Agafeu-lo de manera que el polze de la mà dreta (i l’interevés si sou esquerrans) se situï a 1 cm de la punta de la fulla del ganivet.

2-Introduïu la fulla en la meitat lateral.

3-Localitzeu el nervi i talleu-lo (és el que realment manté tancada la ostra).

4-Obriu la ostra mirant de no trencar-la. Netegeu-la si us ha quedat algun bocí a la carn.