De receptes de cranc blau en podem trobar diverses, sobretot per fer en arròs o fideus. Tanmateix, abans de posar-lo amb el sofregit, és bo saber primer com netejar-lo per a què en podem gaudir com cal.
El cranc blau ja fa 3 anys que és al Delta i si per alguna cosa es caracteritza és per la seva fam voraç. Menja de tot, des d’ostres fins a peix o sípia. Això fa que el gust que aporta en arrossos sigui exquisit, gairebé al nivell d’altre marisc com el llamàntol o els escamarlans.
Per on comencem?
1. Girarem el cranc i amb un ganivet n’aixecarem la part allargada de la panxa.
2. Seguidament estirarem de la carcassa fins a treure’n la part superior.
3. Un cop obert, n’estreiem les ganyes, situades a banda i banda del cos. Tenen una textura rasposa.
4. Ara ja podem posar-lo sota la pica i passar-li aigua per treure’n el fetge i les impureses. El cranc ha de quedar només amb la carn de les potes i la situada a banda i banda de la cuirassa.
5. I llestos. Ja podem fer servir el cranc per cuinar o si es prefereix partir-lo en 4 trossos per facilitar la seva menja.