fbpx

Com netejar el cranc blau

De receptes de cranc blau en podem trobar diverses, sobretot per fer en arròs o fideus. Tanmateix, abans de posar-lo amb el sofregit, és bo saber primer com netejar-lo per a què en podem gaudir com cal.

El cranc blau ja fa 3 anys que és al Delta i si per alguna cosa es caracteritza és per la seva fam voraç. Menja de tot, des d’ostres fins a peix o sípia. Això fa que el gust que aporta en arrossos sigui exquisit, gairebé al nivell d’altre marisc com el llamàntol o els escamarlans.

Per on comencem?

1. Girarem el cranc i amb un ganivet n’aixecarem la part allargada de la panxa.

2. Seguidament estirarem de la carcassa fins a treure’n la part superior.

3. Un cop obert, n’estreiem les ganyes, situades a banda i banda del cos. Tenen una textura rasposa.

4. Ara ja podem posar-lo sota la pica i passar-li aigua per treure’n el fetge i les impureses. El cranc ha de quedar només amb la carn de les potes i la situada a banda i banda de la cuirassa.

5. I llestos. Ja podem fer servir el cranc per cuinar o si es prefereix partir-lo en 4 trossos per facilitar la seva menja.

 

Et portem a casa peix i marisc de l’Ametlla de Mar. Som la única peixateria online de Catalunya que t’ofereix només peix de costa, amb un gust i sabor autèntic a mar.

Omple les teves dades en el formulari de sota i t’enviarem via whatsapp la llista del peix de llotja i els seus preus.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
Fill out this field
Fill out this field
Menú