fbpx

Les 10 millor receptes d’ostres

Les 10 millors receptes d’ostres

Us proposem 10 receptes fàcils i senzilles amb les quals sorprendre als vostres convidats. Som-hi!

Ostres al natural (fàcil)

Ingredients: mitja dotzena d’ostres, 1 llimona, pebre negre.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant. Afegim unes gotes de suc de llimona i un polsim de pebre. Servim fred.

Ostres al forn (recepta ideal per a elaborar amb ostres grosses-dificultat mitja)

Ingredients: mitja dotzena d’ostres, 1 llimona, mantega, pebre vermell, julivert, sal i pa ratllat.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant.
  2. En una safata hi dipositem les ostres al damunt. Afegim a les ostres la resta d’ingredients, deixant el pa ratllat per l’últim.
  3. Posem al forn a 180ª durant 8-9 minuts. Acabem amb el grill. Servim ben calent.

Ostres al cava gratinades (difícil)

Ingredients: mitja dotzena d’ostres, 15 cl de crema de llet, 75 grams de mantega, 15 cl de cava, 4 rovells d’ou i pebre.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant. En treiem la carn.
  2. Fonem la mantega. Afegim la crema de llet, 7 cl de xampany i uns 15 cl d’aigua filtrada. Posem les ostres en aquesta barreja durant uns 10 minuts. Les treiem i reduim la salsa a la meitat a foc lent.
  3. Batem els rovells d’ou amb 2 cullerades de cava. Feu-ho sobre una cassola a bany maria i bateu fins a espessir-ho, semblant a una salsa holandesa.
  4. Incorporem els rovells batuts a la salsa. Salpebrem.
  5. Reomplim les ostres amb la carn i la salsa. Ho gratinem durant 3 minuts i servim ben calent.

Ostres a la barbacoa (fàcil)

Ingredients: mitja dotzena d’ostres, oli verge extra, salsa perrins.

  1. Obrim les ostres i dipositem sobre la graella quan ja és a les brases, entre 3 i 4 minuts. Hi afegim una gota d’oli, una gota de salsa perrins i servim al moment.

Ostres amb ceba i mostassa (fàcil)

Ingredients: 1 dotzena d’ostres, 1 ceba dolça, vinagre, 1 culleradeta de mostassa en gra, 5 cullerades d’oli.

  1. Tallem la ceba molt fina (mirepoix) i la deixem marinar en mostassa, vinagre i oli durant mínim 30 minuts.
  2. Obrim les ostres, en treiem l’aigua sobrant i afegim la barreja sobre les ostres. Servim ben fred.

Ostres al cava (versió freda-fàcil)

Ingredients: mitja dotzena d’ostres, 1 ampolla de cava.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant.
  2. En una copa o recipient petit amb cava, hi dipositem la carn de la ostra dins. Servim com a entrant o aperitiu.

Ostres en escabetx (dificultat mitja)

Ingredients: 1 dotzena d’ostres, 1 dent d’all, mitja ceba, 1 fulla llorer, 1 branca farigola, 1 pastanaga, 150 cl vinagre blanc, mig litre d’oli.

  1. Afegim en una cassola tots els ingredients excepte les ostres. Duem a ebullició. Al primer bull, parem el foc.
  2. Afegim la carn de les ostres i deixem reposar durant un parell d’hores. Podem servir-ho al moment o guardar-ho a la nevera durant 2 o 3 dies.

Ostres en tempura (dificultat mitja)

Ingredients: mitja dotzena d’ostres, preparat per a tempura, salsa de soja.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant.
  2. Preparem el preparat per a tempura fins a aconseguir la consistència adequada. Fregim i servim al moment amb un bol de soja a part.

Ostres al tequila (fàcil)

Ingredients: mitja dotzena d’ostres, tequila, 1 llima, tabasco.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant.
  2. Rallem la pela de la llima.
  3. Afegim una gota de tequila i una de tabasco en cada ostra i per sobre un polsim de la pela de llima. Servim al moment.

Ostres amb caviar (fàcil)

Ingredients: 1 dotzena d’ostres, pebre negre, salsa whorcestershire, caviar de salmó i caviar negre.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant.
  2. Afegim una mica de caviar de salmó i negre per sobre, dues gotes de salsa whorcestershire i una mica de pebre. Servim al moment.

Ostres amb anguila fumada i tomàquet (mitja)

Ingredients: 1 dotzena d’ostres, 3 tomaquets madurs, 1 filet anguila fumada, oli extra verge.

  1. Obrim les ostres i en llencem l’aigua sobrant.
  2. Escaldem i pelem els tomaquets. Llencem les llavors i la resta de polpa la tallem a quadrets.
  3. Tallem la anguila fumada a tires.
  4. Afegim el tomàquet i la anguila fumada per sobre de la ostra. Afegim una mica d’oli. Servim fred.