fbpx

Compra tonyina online de l’Ametlla de Mar

Considerada com una de les millors tonyines del món, especialment pel mercat japonès. La seva qualitat es deu en part a la bona salut del litoral on es pesca, una de les zones més grans de praderia de posidònia del Mediterrani.

El nostre sistema d’entrega és simple: quan ens arriba la tonyina de la subhasta de la tarda, la preparem i l’expedim perquè tu la puguis rebre l’endemà al matí. No trobaràs enlloc una tonyina més fresca, perquè és pesca i s’entrega en menys de 24 hores. Això ho notaràs en el gust i sobretot la textura.

Si vols agafar-ne quantitat per estalviar-te el transport (gratuït a partir de 100€), t’enviem la tonyina com tu ens demanis, sencera o a lloms i envasada al buit per si la vols congelar.

L’Ametlla de Mar, port de tonyina

L’Ametlla de Mar és històricament el principal port pesquer de Catalunya pel que fa a tonyina. Ja fa molts anys que s’hi pesca (fins i tot hi ha una platja de l’Almadrava). Actualment compta amb la major flota pesquera artesanal d’aquest pelàgic.

Quina és la situació de la tonyina?

El consum desaforat d’alguns països (principalment asiàtics) des de l’any 2000 va dur aquest animal a una situació crítica. Per aquest motiu l’any 2008 va començar un pla de preservació amb una reducció dràstica de les captures. Malhauradament aquesta regulació no va distingir entre “bons i dolents”, i la flota artesanal de tonyina de l’Ametlla va ser una de les principals damnificades.

Aquesta reducció de les captures va comportar una recuperació vertiginosa de la tonyina, i actualment n’hi ha molta, moltíssima. Aquest excés ha comportat a més la reducció d’altres peixos com la sardina, el seitó o fins i tot la gamba i el calamar, ja que la tonyina és un gran devorador de qualsevol espècie.

Veient la situació, el juliol del 2018 es va permetre a la flota artesanal capturar tonyina de nou, amb un límit de 260 kg per embarcació. Aquesta es fa mitjançant arts respectuosos de pesca, principalment amb l’ham.

Tens dubtes? Truca’ns o contacta per whatsapp al 645 231 468 i t’atendrem. O omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
Fill out this field
Fill out this field
Menú